• +45 6061 0077

Excel kurser

Excel kurser grundlæggende øvede avanceret

Kurser der øger udbyttet af Excel.

Excel er et meget stort program, der indeholder et væld af funktioner og værktøjer.
Excel er fantastisk til at behandle og håndtere større og mindre datamængder, statistik, tidsregistrering, skemaer, personalelister og meget, meget mere.
Derfor er der selvfølgelig stor forskel på, hvad de enkelte brugere skal bruge Excel til - det afhænger naturligvis af, hvor rutineret man er, og hvilke opgaver man sidder med. Af den grund tilbyder jeg gennem Freelanceunderviser.dk tre forskellige Excel kurser:
Excel Grundlæggende - kursusindhold her
Excel Videregående - kursusindhold her
Excel Avanceret Dataanalyse - kursusindhold her
På alle kurserne vil der være masser af hands-on, og masser af konkrete opgaver i Excel, som kursisterne skal løse, for Excel læres bedst med hånden på musen.

Excel Grundlæggende kursus - indhold.

Dette kursus er for dem, der er nybegyndere – eller har arbejdet lidt – i Excel.
På kurset kommer man til at arbejde med alle de grundlæggende elementer og værktøjer der skal til, så man føler sig godt rustet til at kunne arbejde i Excel.

Indtastning i Excel
Vi gennemgår alle de måder man kan indtaste på i et Excel ark. Man lærer at skrive i, markere, flytte og kopiere indhold i cellerne, at redigere og slette samt bruge autoudfyld. Man kommer til at arbejde med celletypografier og celleegenskaber, og naturligvis også med at gemme og åbne sit arbejde i Excel.

Formler
Formler er nødvendige for at få Excel til at foretage beregninger. Derfor skal vi selvfølgelig arbejde med at opsætte, indtaste og bruge forskellige formler, så man bliver fortrolig med formlerne, så man bliver i stand til at opsætte dine egne Excel ark.

Formatering og opsætning af regneark
Excel har nogle indbyggede værktøjer, så man med nogle få klik kan formatere sit talmateriale, så det mansætter op i Excel bliver pænt, præsentabelt og let overskueligt. Man lærer også at bruge Betinget formatering, så man let kan overskue en udvikling i et større talmateriale og spotte værdier der ændrer sig.

Diagrammer
Excel indeholder et væld af muligheder for let at udvælge og designe diagrammer – helt ned i de mindste detaljer, hvis man har brug for det.

Sortering og filtrering
Dette punkt handler om at få overblik over store Excel ark. Man lærer at overskue store mængder data ved sortering og hvordan man med filtrering nemt kan se bestemte poster i dine data.

Funktioner
Excel indeholder rigtig mange standardformler, som kan bruges i forbindelse med beregninger m.m. Man kommer selvfølgelig til at arbejde med nogle at de mest anvendte, så man senere selv kan gå på opdagelse i de mange muligheder.
Til toppen


Excel videregående kursus - indhold.

Dette kursus er for dem, der ikke længere er nybegyndere, og som gerne vil videre i Excel.
De overordnede temaer er formatering og analyse af data. Man kommer til at arbejde med formateringsværktøjer, forskellige opslagsfunktioner, analyseværktøjer og at arbejde på tværs af Excel ark.

Opsætning af en effektiv brugergrænseflade
Excel kan indstilles, så programmet passer til den enkelte bruger. Vi gennemgår nogle af de vigtigste indstillinger, så man efterfølgende selv kan sætte Excel op.

Formatering af data
Excel har nogle indbyggede værktøjer, så man med nogle få klik kan formatere sit talmateriale. Tal og data præsenteres på en let overskuelig måde, og data og tabeller får det samme udseende fra gang til gang.

Betinget formatering
Betinget Formatering er et noget undervurderet, men fantastisk effektivt analyseværktøj til at overskue, overvåge og analysere data. Vi gennemgår nogle af de vigtigste funktioner.

Funktionsbibliotek
Excel indeholder rigtig mange standardformler, som kan bruges i forbindelse med beregninger og analyse af data. Man kommer til at arbejde med nogle at de mest anvendte, så man senere selv kan gå på opdagelse i de mange muligheder.

Kæder mellem ark
Vi gennemgår hvordan man hurtigt og nemt kan arbejde på tværs af flere ark. Man kommer til at arbejde med at hente data mellem ark og oprette formler på tværs af flere ark, så man kan have data liggende i ét ark, og foretage beregninger i et andet.

LOPSLAG
Vi gennemgår den meget brugte opslagsfunktioner LOPSLAG. Man lærer at hente poster frem fra en database, og ser på nogle af de mange anvendelsesmuligheder der findes for funktionen.

Pivottabel
Kurset giver en introduktion til, hvilke muligheder der er omkring at arbejde med Pivottabeller. Vi ser på hvordan man opbygger, vedligeholder og bruger Pivottabeller til at lave opsummeringer, analyser og dynamisk viser data.
Til toppen


Excel avanceret dataanalyse kursus - indhold.

Dette videregående kursus er for dem, der er fortrolige med Excel, og som gerne vil gå i dybden med de mere vidtrækkende og avancerede analyseværktøjer. Hovedpunkterne i kurset bliver udvidet brug af opslagsfunktionerne LOPSLAG og XOPSLAG og de mange muligheder det giver, samt en grundig introduktion til Pivottabeller og Pivotdiagrammer. Desuden kommer man til at arbejde med klargøring af data i Excel, samt en introduktion til Makroer.

Betinget formatering
Betinget Formatering er et overset, men fantastisk effektivt værktøj til at overskue, overvåge og analysere data. Vi gennemgår nogle af de mange muligheder der ligger i denne mulighed for en mere grafisk dataanalyse.

Klargøring af data i Excel
Når man får data ind i Excel fra forskellige kilder, er disse data ofte ikke anvendelige, fordi de er formateret forkert, er stillet forkert op eller er dubleret. Derfor bliver man nød til at få disse data klargjort – vasket – for at gøre dem brugbare til analyse i Excel. Vi gennemgår nogle af de værktøjer og måder man kan vaske data på.

Opslag
Foruden arbejdet med de grundlæggende funktioner i LOPSLAG og XOPSLAG med at hente poster i en database, kommer man bl.a. også til at arbejde med at kombinere og sammenligne lister og lave udtræk fra en database.

Pivettabeller
Vi ser på hvordan man opbygger, vedligeholder og bruger Pivottabeller til at lave opsummeringer, analyserer og dynamisk belyser data fra forskellige vinkler. Man kommer til at arbejde med forskellige typer af pivottabeller, og man kommer til at løse opgaver, så man bliver fortrolig med brugen af dem.

Pivetdiagrammer
Man lærer at opsætte pivotdiagrammer, så man grafisk kan præsentere sine data. Sammen med Udsnitsværktøjet kan man på den måde få et interaktivt dashboard, der elegant og overskueligt præsentere data fra en pivottabel grafisk.

Makroer Hvis man ofte udfører den samme opgave i Excel, kan man automatisere opgaven med en makro. En makro er en serie kommandoer og funktioner, der gemmes i en Excel-mappe , og som kan afspilles, når man har brug for at udføre opgaven. Kurset giver en introduktion til makroer, og vi prøver selv at indspille en makro.
Til Toppen